Gratis verzending vanaf € 100,00 in BE, € 150,00 in NL.

Men need skincare too

Tijdens het praten over skincare voelen mannen zich soms niet aangesproken. Toch moeten mannen ook zorg dragen voor hun huid. In deze blogpost stellen we een routine voor mannen samen met extra uitleg. Vergeet zeker ook niet dat Vaderdag in aantocht is, misschien vind je wel het perfecte cadeau voor jouw papa!

Skincare voor mannen?

De huid van een man is anders dan de huid van een vrouw. Eerst en vooral is de huid meestal dikker, dit komt door het hormoon testosteron. Hierdoor is de huid meestal steviger en vetter dan die van een vrouw. Daarnaast scheren veel mannen zich regelmatig, waardoor de huid minder snel heelt. Tot slot hebben mannen ook vaak andere wensen dan vrouwen. Daarom zien we meer en meer mannencollecties binnen de wereld van skincare verschijnen. Ook wij stellen onze mannencollectie met trots aan jullie voor.

Let’s get started!

Het belangrijkste is om voor een huidverzorging te kiezen die een dagelijkse routine (ochtend en avond) wordt die je kan volhouden. Daarom is het beter om klein te starten en vervolgens de routine meer en meer aan te vullen.

STAP 1: REINIGEN

Het belang van het reinigen van de huid mag niet onderschat worden, zeker bij mannen. Aangezien de huid dikker is, geraakt deze ook sneller verstopt en ontstaan er snel ontstekingen, puistjes en mee-eters. Een dagelijkse reiniging is dus een must!

STAP 2: HYDRATEREN

Na het reinigen, moet de huid gehydrateerd worden. Door de huid te hydrateren komt het vochtgehalte opnieuw in balans. Ideaal start je de hydratatie met een serum en rond je af met een dag- of nachtcrème.

Ontdek welk serum het beste bij jou past in onze blogpost ‘Serum to the rescue‘.

STAP 3: OGEN

Om all the way te gaan, raden we aan om ook aandacht aan jouw ogen te geven. Een hydraterende oogcrème vermindert fijne lijntjes en stimuleert een gezonde, egale huid.

Klaar voor het volgende level?

Een ideale aanvulling voor jouw routine is om de huid wekelijks op een dieptereiniging te trakteren. Dit kan onder de vorm van een peeling gebeuren en zal de vuiligheid, dieper in de huid, bereiken.
Als kers op de taart gebruik je af en toe een geschikt gezichtsmasker.

Door deze routine te gebruiken zal jouw huid egaal en fris zijn. Draag zorg voor jouw huid en deze zal je ervoor bedanken.

Winkelwagen
Scroll naar boven