Gratis verzending vanaf € 100,00 in BE, € 150,00 in NL.

Facial Roller en Gua Sha: Hoe gebruik je ze?

Een Facial Roller en een Gua Sha zijn onmisbare beauty tools in je skincare routine. Ze masseren de huid en stimuleren de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid straalt. Alle voordelen hebben we eerder al besproken, maar hoe gebruik je deze essentials eigenlijk?

How To: Facial Roller

De Facial Roller bestaat uit twee verschillende rollers, een kleine en een grote roller. De grote roller is geschikt voor de voorhoofd, nek en kaaklijn. De kleine roller is geschikt voor de ogen en neus. 

Voordat we starten is het belangrijk om een serum of een olie aan te brengen, de Facial Roller zorgt er namelijk voor dat het product beter doordringt. Wij raden de Vitamine E serum aan, deze beschermt de huid tegen schadelijke invloeden zoals uv-straling. 

Nu kunnen we beginnen met rollen. We starten in het midden van de kin en we rollen naar boven langs de kaaklijn. Herhaal de beweging steeds 5 keer. Maak deze beweging ook op de wangen. Vervolgens rol je de Facial Roller in een opwaartse beweging over je voorhoofd. Het is belangrijk dat je steeds naar de buitenkant rolt, zo worden afvalstoffen verwijderd. Zet de Facial Roller op je nek en beweeg ermee richting je sleutelbeen.

Voor je ogen gebruik je de kleine roller. Masseer voorzichtig met de Facial Roller weg van je neus. Dit kan je doen zowel onder je ogen, als op je oogleden. Gebruik de kleine roller ook voor je neus, rol ermee van de bovenkant van je neus naar beneden.

How To: Gua Sha

De instructies voor de Gua Sha zijn hetzelfde, maar hier is het belangrijk dat je de beauty tool in een hoek van 45° houdt en lichtjes drukt op de huid. Er zijn twee kanten aan een Gua Sha, een gebogen kant en een V-kant. 

Breng eerst een serum aan, dit helpt je om de Gua Sha makkelijker over de huid te bewegen. Begin bij je kaaklijn en gebruik hiervoor de V-kant. Beweeg met de Gua Sha van je kin mee met je kaaklijn, richting de oren. Dan zet je de Gua Sha op je jukbeenderen en ga je over de jukbeen richting je oren. Vervolgens masseer je de voorhoofd met de gebogen kant naar je haarlijn toe. Afsluiten doen we met de ogen. Gebruik hiervoor de kleinste kant van de Gua Sha. Plaats de Gua Sha onder je ogen en masseer van binnen naar buiten, zodat vochtophopingen worden weggeduwd. 

Tips 

We hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet om de beste resultaten te behalen met de Facial Roller en Gua Sha:

  • Bewaar je de skincare tools in de koelkast voor een verfrissend effect. 
  • Masseer steeds weg van je gezicht in 1 richting, dus niet op en neer rollen. 
  • Ze helpen ook tegen hoofdpijn.
  • Gebruik deze skincare tools 2 tot 3 keer per week.
  • Herhaal elke beweging steeds 5 keer. 
Winkelwagen
Scroll naar boven