Skincare 101: Wat is een Skin Scrubber?

De huid exfoliëren is een onmisbare stap in onze skincare routine. Dit wil zeggen dat je dode huidcellen verwijdert, zodat de poriën gereinigd zijn. De Skin Scrubber is een van onze favorieten om onzuiverheden en mee-eters te bestrijden. In deze blogpost ontdek je de wonderen van een Skin Scrubber en hoe je deze tool gebruikt.

Wat is een Skin Scrubber?

De Skin Scrubber is een ultrasone scrubber die werkt op basis van trillingen. Deze ontstaan wanneer het toestel in contact komt met waterdruppels. De ultrasoon scrubber zorgt ervoor dat de poriën openen, waardoor de hoogfrequentie trillingen onzuiverheden op een pijnloze manier verwijderen. De huid wordt diep gereinigd en de poriën aanzienlijk verkleind. Bovendien wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat huidcellen zich kunnen vernieuwen.

Hoe gebruik je het?

Het is heel eenvoudig om de Skin Scrubber te gebruiken. Voor een stralende en gereinigde huid is het aangeraden om de huid 2 tot 3 keer per week te behandelen met de scrubber. 

  1. Voordat je start kan je best een haarband aandoen, zodat je haren niet in je gezicht komen.
  2. Maak de huid nat en breng een cleansing foam aan, dit activeert de Skin Scrubber.
  3. Vervolgens zet je de scrubber aan en beweeg je er langzaam mee richtig de buitenkant van het gelaat. Hoe trager je beweegt, hoe meer onzuiverheden je weghaalt.
  4. Breng je favoriete hydraterende crème aan. Deze kan nu veel gemakkelijker en dieper in de huid dringen, omdat de poriën proper zijn.
  5. Het is belangrijk om telkens na gebruik de scrubber te reinigen. Desinfecteer het toestel en droog het goed af.