Voordelen van goud voor je huid

Wist je dat de Egyptische koningin Cleopatra met een gouden masker op sliep? De oude Egyptenaren en Romeinen geloofden dat goud goed was voor de huid, en zij waren niet de enigen. Lees meer om te ontdekken hoe goud je huid ten goede komt.

1. Voorkomt vroegtijdige veroudering

Collageen, een eiwit dat in het lichaam wordt aangemaakt, zorgt voor de elasticiteit van je huid. De hoeveelheid collageen begint af te nemen naarmate je ouder wordt. Goud helpt het collageen-niveau op peil te houden en maakt je huid stevig, zodat je geen verslapte huid krijgt.

2. Verhelpt rimpels

Goud helpt bij het activeren van de basale cellen van je huid, waardoor de elasticiteit toeneemt. Dit vermindert op zijn beurt rimpels, puistjes, pigmentvlekken en fijne lijntjes, waardoor uw huid helderder wordt.

3. Vermindert huidontsteking

Van goud wordt aangenomen dat het ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. Het werkt ook als een antioxidant en verhoogt de zuurstoftoevoer naar de huidcellen. Daarom helpt het om acne, littekens en andere huidallergieën te verminderen.

4. Behandelt schade door de zon

Door onze voortdurende blootstelling aan vervuiling en de felle zon, is er een verhoogde productie van melanine – een pigment dat de huid donkerder maakt. Goud helpt om de hoeveelheid melanine te verminderen en zo zonneschade tegen te gaan. Gouden gezichtsbehandelingen worden veel gebruikt in salons om een natuurlijke gloed en eerlijkheid aan de huid te geven, waardoor het gehydrateerd en getonifieerd blijft.